Hengelo – De Hofmakerij 2

De Hofmakerij 2 ligt in hartje Hengelo, dat onderdeel is van “Hart van Zuid”. Het ontwerp van de woningen is gebaseerd op het industriële erfgoed van de stad, waarin karakteristieke elementen van de omgeving terugkomen.Straks ontstaat er een heerlijke plek om te wonen aan de rand van het centrum, in kwalitatief en architectonische hoogstaande woningen. Met iedere woning een eigen parkeerplaats.

Dat zie je bijvoorbeeld terug in het gebruik van mooie bakstenen, bijzondere metselwerkverbanden met rollagen en fraaie lijsten rond de deur- en raamkozijnen. Daarbij is er speciale aandacht voor hoeken die grenzen aan de openbare ruimte. Die worden verbijzonderd door variatie in volume en vormgeving, met ornamenten en sierelementen die terugkomen in de omgeving.

 

Goed Bereikbaar

Hengelo is gunstig gelegen ten opzichte van de A1. Het openbaar vervoer is goed geregeld met vele buslijnen en een NS-station. Waar je ook naartoe wilt, voor werk of een dagje uit, je bent er zo. Binnen loopafstand ben je in het centrum.

 

Gedetailleerde architectuur

De Hofmakerij 2 worden eigentijdse woningen waar de straatbeelden weer net even anders zijn qua architectuur, kleur- en materiaalgebruik. Ondanks deze verschillen zie je ook de samenhang. Alle woningen in De Hofmakerij 2 zijn namelijk met veel zorg en aandacht ontworpen.

  • Type: Rij-, tussen- en hoekwoningen
  • Woonoppervlak: 113 – 147 m2
  • Slaapkamers: 3
  • Beschikbaar: medio 2025

Situatieschets en woningtypen

Hoekwoning Industriestraat nr 14

Tussenwoning Industriestraat nr 7, 9, 11, 13

Tussenwoning Industriestraat nr 8, 10, 12

Tussenwoning Industriestraat nr 6

Hoekwoning Industriestraat nr 5

Hoekwoning De Clerqdwarsstraat

Rijwoning De Clerqdwarsstraat

Optietekening Seniorenwoning nr 14

Optietekening uitbouw rijwoningen

Meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze meerwaarde en de mogelijkheden.